Sot betohet kryetari i ri në veri të Mitrovicës

Sot betohet kryetari i ri në veri të Mitrovicës

Sot fillon betimi i kryetarëve të rinj të katër komunat në veri të vendit.

I pari që do të betohet është Erden Atiq.

Ai do të betohet në objektin e Komunës së Mitrovicës së Veriut dhe nuk ka pikë tjetër në rendin e ditës.


Ndërsa ende nuk është bërë e ditur se kur do të betohen tre kryetarët e tjerë.

Dy javë më parë strukturat paralele ilegale serbe kanë rrethuar objektin e Komunës së Zubin Potok-ut për të penguar hyrjen në këtë institucion, ndërsa ditë më vonë njëjtë ndodhi edhe në Zveçan.

Zgjedhjet në katër komunat në veri të Kosovës, të banuara me shumicë serbe, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok dhe në veri të Mitrovicës u mbajtën pasi kryetarët paraprakë nga Lista Serbe, dhanë dorëheqje nëntorin e kaluar. Ata u larguan nga institucionet në shenjë pakënaqësie me vendimin e Qeverisë së Kosovës që obligonte shoferët me makina me targa ilegale të lëshuara nga Serbia, t’i regjistronin ato në targat legale RKS – Republika e Kosovës.

Pjesëtarët e komunitetit serb gjerësisht bojkotuan zgjedhjet e prillit si rezultat i presionit të Beogradit zyrtar dhe strukturave paralele ilegale.

Lexo edhe

Video