Sondazhi: Shumica e gjermanëve pro pranimit të refugjatëve afganë

Sondazhi: Shumica e gjermanëve pro pranimit të refugjatëve afganë

Gati dy të tretat e gjermanëve janë në favor të ofrimit të mbrojtjes në Gjermani për afganët të cilët e kanë gjetur veten në rrezik nga marrja e pushtetit nga talibanët, sipas një sondazhi të kryer nga Instituti YouGov.

Një sondazh online i porositur nga organizata humanitare Seebruecke zbuloi se 63 për qind e gjermanëve mbështesin ndihmën e qeverisë gjermane për grupet e cenueshme të afganëve, të tilla si gratë dhe ato që rrezikohen nga persekutimi politik.


Dëbimet e të persekutuarve ose të rrezikuarve në Afganistan kundërshtohen nga 64 për qind e të anketuarve, por gjithsesi dëbime të tilla nuk lejohen me ligj.

Sipas qeverisë gjermane, të dëbuarit e fundit ishin kriminelë ose terroristë, por të gjitha dëbimet në Afganistan tani janë pezulluar.

84 për qind e të anketuarve besojnë se ata që mbeten në Afganistan pasi talibanët morën pushtetin do të persekutohen për pikëpamjet e tyre politike, gjininë, orientimin seksual ose fetar.

Sipas YouGov, mostra prej 1.048 të anketuarve të enjten dhe të premten është përfaqësuese e popullsisë së rritur gjermane.

Lexo edhe

Video

error: