Sofje, artistët iu kushtojnë performancë viktimave të racizmit, homofobisë dhe ksenofobisë

Sofje, artistët iu kushtojnë performancë viktimave të racizmit, homofobisë dhe ksenofobisë

Performanca që kam dashur gjithmonë… u kushtohet atyre që nuk janë më këtu, përfshirë të gjithë ata që janë zhdukur për shkak të hipokrizisë së regjimeve politike, si viktimat e racizmit, homofobisë dhe ksenofobisë, ka thënë Georgi Pavlov, autori i idesë. Performanca u prezantua të shtunën mbrëma, në klubin Dom në Sofje.

Në shfaqje luajtën Diana Bunkin, Georgi P. Pavlov, Stefan Hristov, Yves-Christian Angelov, Ivasha Hristova, Konstantin Dimitrov, Bozhidar Savov dhe Yoanna Laskova.


Mbrëmja vazhdoi me një festë në klub – me artistë bullgarë dhe ndërkombëtarë. Stefan Hristov, kuratori i ngjarjes së klubit, tha për BTA se muzika elektronike është një lloj rebelimi kundër shtëpisë shembullore. Ai shtoi se mjedisi muzikor synon të eksperimentojë me zhanre të ndryshme.

Synaesthesia Collective janë organizatorë të eventit. Organizata u themelua në vitin 2022 me synimin për të bashkuar forma të ndryshme arti. Ky është eventi i parë ku kolektivi ka arritur të ndërthurë performancën, elementet vizuale dhe muzikën, sipas organizatorëve./BTA-KosovaPress/

Lexo edhe

Video