Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Sllovenia do të forcojë kufizimet kufitare nesër

Sllovenia do të forcojë kufizimet kufitare nesër

Sllovenia do të forcojë kufizimet në kufijtë e saj nesër përpara futjes së një bllokimi të plotë njëmbëdhjetë ditësh gjatë Pashkëve, vendosi sot qeveria e këtij vendi.

Udhëtimi në vendet nga lista e kuqe, i cili përfshin të gjithë fqinjët e Sllovenisë, do të ndalohet, përveç udhëtarëve ndërkufitarë, transitit, mallrave dhe disa përjashtime të tjera, u tha gazetarëve ministri i Brendshëm Ales Hojs, njofton agjencia e lajmeve sllovene STA.


Përveç udhëtarëve të përditshëm ndërkufitarë, të cilët tashmë duhet të testohen çdo shtatë ditë me një test të shpejtë antigjeni, të gjithë pasagjerët do të duhet të tregojnë një test PCR të bërë në një vend të BE-së ose në zonën Shengen në mënyrë që të shmangin karantinën e detyrueshme.

Në periudhën e tranzicionit deri në mbylljen e shkollave më 1 prill, studentët ndërkufitar gjithashtu do të përjashtohen.

Hojs tha se arsyeja kryesore pse masat në kufi duhej forcuar ishte parandalimi i rritjes së pritur të udhëtimeve gjatë Pashkëve.

Lexo edhe

Video

error: