Slloveni: Masa të reja për të hyrë në vend, kërkohen tri teste PCR

Slloveni: Masa të reja për të hyrë në vend, kërkohen tri teste PCR

Për shkak të përhapjes së llojit të ri omicron të koronavirusit, qeveria sllovene ka vendosur që nga sot, udhëtarët që vijnë në Slloveni nga shtatë vende të Afrikës Jugore do të kryejnë tri teste PCR gjatë karantinës së detyrueshme 10-ditore, e cila u fut të shtunën.

Karantina 10-ditore mbetet e detyrueshme për njerëzit që vijnë në Slloveni, të cilët kanë qëndruar në Afrikën Jugore, Botsvana, Eswatini, Lesoto, Mozambik, Namibia ose Zimbabve, ose për njerëzit që kanë vizituar ato vende 14 ditë përpara se të hyjnë në Slloveni, raporton STA.

Thuhet se të huajt pa vendbanim në Slloveni, të cilët vijnë nga zona me variantin omicron, nuk lejohen të hyjnë në vend.

Qeveria prezantoi sot një rregull shtesë që kërkon që pasagjerët që vijnë nga vendet e përmendura të bëjnë tri teste PCR pasi janë urdhëruar të jenë në karantinë.


Thuhet se personat duhet të bëjnë një test PCR me të hyrë në Slloveni dhe ta përsërisin atë në ditën e pestë dhe të 10-të gjatë qëndrimit në karantinë në shtëpi, por se nuk mund ta ndërpresin karantinën e detyrueshme më herët, pavarësisht nga rezultati i testit.

Nëntëmbëdhjetë persona tashmë janë në karantinë dhjetëditore për shkak të ardhjeve nga zonat e rrezikuara.

Një person ka marrë urdhër karantinimi në aeroport pas mbërritjes në vend, ndërsa 18 prej tyre kanë raportuar vetëm, u tha agjencisë së policisë sllovene.

Qeveria rekomandon gjithashtu që udhëtarët nga vendet që nuk janë në listë, por që kanë konfirmuar edhe raste të variantit omicron, të bëjnë një test të shpejtë pas mbërritjes në Slloveni.

Lexo edhe

Video