Situata e qetë në Leposaviq, objekti i komunës ende me tela gjëmborë

Një pjesë e protestuesve serbë në Leposaviq që nga mëngjesi i sotëm janë duke kaluar kohën me aktivitete të ndryshme sportive si voletjboll, tërheqje litari etj. Pjesa tjetër po qëndrojnë nëpër tendat e improvizuara të vendosura para ndërtesës së kësaj komune.

No description available.

Ushtarët e KFOR-it, të cilët janë pozicionuar përreth objektit komunal që është i thurur me tela gjëmborë, po qëndrojnë përballë protestuesve.


Situata aktuale në këtë komunë është e qetë.

Situata në komunat veriore është tensionuar të premten e 26 majit, kur kryetarët e betuar janë detyruar të futen në zyrat e tyre të punës nën asistencën e Policisë së Kosovës. Si pasojë e protestave të dhunshme, janë plagosur gjashtë policë të Kosovës dhe 30 ushtarë të KFOR-it, ndërkohë që serbët kanë sulmuar edhe gazetarët./A. Damati/

Lexo edhe

Video