Sindikalistët i kërkojnë Zemajt pagesën shtesë për punëtorët shëndetësorë

Sindikalistët i kërkojnë Zemajt pagesën shtesë për punëtorët shëndetësorë

Drejtues të Federatës Sindikale të Shëndetësisë së Kosovës janë takuar me ministrin e Shëndetësisë, Armend Zemaj, të cilit ia prezantuar kërkesat e punëtorëve shëndetësorë.

Ligji për Paga dhe pagesa shtesë për të gjithë punëtorët shëndetësor, ishin kërkesat kryesore të FSSHK-së.

Ky është njoftimi i plotë i FSSHK-së:


Ky dialog dy palësh  u zhvillua me qëllim të evitimit të reagimit sindikal nga ana e FSSHK-së pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese në lidhje me Ligjin e Pagave.

Gjatë këtij takimi ku temë kryesore ishte vendimi i Gjykatës Kushtetuese në lidhje me Ligjin e pagave, FSSHK  para Ministrit shpalosi kërkesën për “Pagesën e shtesës për të gjithë punëtorët shëndetësor” si dhe u kërkua gjithashtu që Ministria e Shëndetësisë të shtyjë sa më parë procedimin e Ligjit të Pagave në Qeverinë e Republikës së Kosovës si njëra ndër akterët kyç të këtij Ligji.

Ministri i Shëndetësisë Zemaj u zotua se gjatë javës së ardhshme do të bisedojë me Kryeministrin e vendit në lidhje me mundësinë e zotimit të mjeteve për pagesën e shtesës së kërkuar nga ana e FSSHK-së me qëllim të procedimit në buxhet para rishikimit të tij.

Temë tjetër e diskutuar bashkërisht ishte edhe Pandemia COVID-19, gjendja e rënduar e punëtorëve shëndetësor, testimet, pajisjet personale mbrojtëse dhe siguria e shëndeti i punëtorëve shëndetësor.

Lexo edhe

Video

error: