Si të zvogëloni rrezatimin e kompjuterit? 10 këshilla për t’ju ndihmuar

Si të zvogëloni rrezatimin e kompjuterit? 10 këshilla për t’ju ndihmuar

Rrezatimi nuk është aspak naiv dhe mund të na prishë ekuilibrin. Prandaj, ne kemi vendosur të sugjerojmë mënyra me të cilat mund të mbroni veten.

1. Mos e mbani kurrë laptopin në prehër. Nëse vërtet duhet, vendoseni në një bazë druri që do të zbusë ndikimin e drejtpërdrejtë negativ të rrezatimit.

2. Mundohuni të qëndroni rreth një metër larg ekranit.

3. “Armatosuni” me kaktus! Mund të habiteni, por disa kaktus kanë aftësinë të thithin rrezatimin elektromagnetik të kompjuterit, ka konfirmuar NASA.

4. Llamba e kripës mund të jetë jo vetëm dekorative, por edhe efektive për këto qëllime. Dihet se lëshon jone negative në ajër dhe duhet të jetë i dobishëm në largimin e rrezatimit dhe ruajtjen e ekuilibrit në hapësirë.


5. Nga kristali nxjerrim ametistin. Vendos sa më shumë ametist pranë kompjuterit ose televizorit. Ametistët balancojnë bio-fushën dhe e mbajnë atë të paprekur. Kristalet e përdorura për këtë qëllim duhet të pastrohen rregullisht, rekomandohet një herë në javë nën ujë të rrjedhshëm.

6. Hani ushqime të pasura me antioksidues, pasi trupi mund të krijojë edhe mbrojtjen e tij kundër radikalëve të lirë që çlirojnë rrezatim.

7. Përdorni një miush dhe një tastierë me tela – në mënyrë që duart tuaja të mos jenë në kompjuter gjatë gjithë kohës.

8. Lani fytyrën herë pas here ose bëni dush. Uji gjithashtu ka fuqinë të pastrojë fushën tonë nga efektet negative të shkaktuara nga rrezatimi.

9. Qëndroni larg kompjuterëve të tjerë, për shembull, në zyrë dhe shmangni telat dhe kabllot. Vendosini ato sa më larg që të jetë e mundur dhe mos i mbani këmbët mbi to.

10. Merrni pushime. Bëni një shëtitje dhe relaksohuni, nëse është e mundur në natyrë.

Lexo edhe

Video