Si të përgatisni një fëmijë për shkollëPsikologët thonë se gatishmëria për shkollë është një nivel i caktuar social, fizik dhe neuropsikologjik i zhvillimit të fëmijës. Në mënyrë që një nxënës i klasës së parë të gëzojë të mësuarit, ai duhet të jetë relativisht i pavarur, të flasë qartë dhe shpejt dhe të ketë të paktën një sasi minimale njohurish.
Megjithatë, dija nuk është e vetmja gjë që i nevojitet një fëmije që shkon në klasën e parë. Një parashkollor duhet të jetë psikologjikisht i gatshëm për shkollë
Psikologe Tringa Visoka për emisionin ”Foleja” rrëfen se edhe ky fillimvit  shkollor ka qenë tejet sfidues sa i përket përgatitjes së fëmijëve për në shkollë.

Lexo edhe

Video