Si të ndaloni së interesuari se çfarë mendojnë të tjerët për ju

Si të ndaloni së interesuari se çfarë mendojnë të tjerët për ju

Shumica e njerëzve shqetësohen për atë që njerëzit e tjerë mendojnë për ta dhe lejojnë që kjo të ndikojë në veprimet e tyre.

Por si ta kuptoni se jeni duke u shqetësuar shumë? Zbuloni se sa nga sa më poshtë vlejnë për ju:

Pse janë të rëndësishme për ju opinionet e njerëzve të tjerë

Kjo është kryesisht një çështje e kushtëzimit social. Jemi edukuar në përputhje me normat në fuqi. Çdo gjë që devijon nga kjo mund të na bëjë të përjashtohemi nga komuniteti – ndaj kemi frikë. Pra, ne sillemi në përputhje me normën që të mos provokojmë asnjë problem.

Kushtojini vëmendje pse kujdeseni kaq shumë për reagimet e të tjerëve dhe përpiquni ta kuptoni më mirë veten. Kupto se ky është kushtëzimi social dhe nuk ka asgjë të keqe me veten. Frika nga refuzimi është rezultat i edukimit tonë. Sapo të zhvilloni një vetëdije për këtë, bëhet më e lehtë për ju të pranoni veten.

Praktikoni vetëdashurinë dhe pranimin

Mënyra më efikase për t’ju bërë indiferentë ndaj opinioneve të atyre përreth jush është të doni veten. Të menduarit gjithmonë për atë që të tjerët mund të besojnë dhe thonë tregon vetëbesim të ulët. Rritni vetëvlerësimin dhe vetëpranimin tuaj. Ju mund ta arrini këtë duke e trajtuar veten me kujdes.


Merrni kohë çdo ditë për të medituar, për të ngrënë shëndetshëm, për të bërë sport dhe për të kaluar rregullisht kohë në natyrë. Bëni gjëra që janë të mira për ju. Zhvilloni një rutinë të dashurisë për veten me kalimin e kohës. Në këtë mënyrë ju forconi vetëbesimin dhe jeni më pak të varur nga gjykimi i të tjerëve.

Me kalimin e kohës do të mësoni se vetëm ju mund t’i jepni vetes të gjithë njohjen dhe dashurinë që keni kërkuar jashtë.

Përqendrohuni në të qenit Këtu dhe Tani

Ne priremi të jemi pesimistë sepse dikur ka qenë një avantazh mbijetese të mos jemi shumë të pamatur dhe të dyshojmë për një tigër të uritur me dhëmbë saber në çdo cep.

Në vend që të shqetësoheni se çfarë lloj komentesh mund të provokojnë veprimet tuaja te të tjerët, thjesht shijoni momentin. Jetoni momentin në mënyrën që ju sjell më shumë gëzim. Kjo e pasuron jetën tuaj më së shumti.

Rrethojeni veten me njerëz që janë të mirë për ju

Ka “vampirë” energjie që thithin lëngun e fundit nga ju me natyrën e tyre negative. Ju duhet t’i shmangni ata. Dhe ka njerëz pozitivë që ju pëlqejnë, që shohin pikat tuaja të forta, që ju inkurajojnë dhe që janë thjesht të mirë për ju. Ju duhet t’i bëni këta njerëz miqtë tuaj dhe të kaloni sa më shumë kohë me ta.

Zgjidhni miqtë tuaj me kujdes dhe mendoni me kujdes se kush ju përshtatet dhe kush e pasuron jetën tuaj – dhe jetën e kujt pasuroni. Ushqeni këto miqësi, sepse ato janë të çmuara dhe të rralla. Në çdo rast, ata do të sigurojnë që ju të vazhdoni të zhvilloni anët tuaja pozitive.

Lexo edhe

Video