Si të jeni më të lumtur duke eliminuar disa gjëra

Si të jeni më të lumtur duke eliminuar disa gjëra

Nga të gjitha gjërat që duhet të eliminoni për të rilindur, negativiteti mbretëron. Po flasim për ndjenjën e vazhdueshme të pamjaftueshmërisë , krahasimin me të tjerët, negativitetin dhe stresin që infekton. Frustrimi, pavarësisht nëse vjen nga një grup njerëzish me të cilët shoqërohemi ose nga perceptimi ynë individual i jetës, është një rrjedhje.

Është e vetëkuptueshme se reduktimi i përdorimit të mediave sociale në jetën e dikujt është mënyra më e mirë për të qenë jo vetëm më vigjilentë ndaj botës, por edhe për të kontrolluar ndjenjën urgjente të të qenit të pamjaftueshëm. Ju do të habiteni se çfarë mund të bëjë një filtër në Instagram për fytyrën tuaj. Ajo që shihni në rrjetet sociale, në 90% të rasteve, nuk është e vërtetë. Është po aq e paarritshme për ta po aq edhe për ju. Ju nuk jeni prapa: ju jeni thjesht i sinqertë.

Mësoni t’u thoni JO njerëzve. Merrni frymë thellë, buzëqeshni dhe refuzoni bujarisht ofertën e tyre të negativitetit. Ndiqni instinktet tuaja: negativiteti ndihet në lëkurë. Nëse e rrethoni veten me njerëz negativë, të pakënaqur dhe keqbërës , do të përfundoni duke asimiluar disa nga sjelljet e tyre negative. Dhe nëse pakënaqësia është një moment kalimtar në jetë, kjo është një gjë: të ndihmosh një mik mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të dalë nga një spirale negative.


Nuk ka asgjë të keqe të kesh ambicie. Megjithatë, ndodh gjithnjë e më shpesh që shumë njerëz ndjekin qëllime të pamundura për t’u provuar diçka të tjerëve dhe ndoshta edhe vetes. Ata kujdesen aq shumë se çfarë mendojnë njerëzit për atë që bëjnë, saqë harrojnë atë që duan në të vërtetë.

Të gjithë kemi qenë atje. Ndjekja e standardeve të paarritshme të përsosmërisë dhe të jetuarit e një jete të kushtëzuar nga ajo që presin të tjerët prej nesh është hapi i parë drejt pakënaqësisë së pakushtëzuar.

Lumturia matet me qëllime : jeni i martuar apo jetoni bashkë? Nje pike. A keni një punë të respektueshme? Një pikë më shumë. E keni shtëpinë? Një pikë më shumë. A keni ndonjë fëmijë? E keni kaluar testin e bikinit pas tre shtatzënive? A keni një hipotekë për të paguar?

Presion, presion dhe më shumë presion. Nëse nuk mund të jeni të lumtur pa të gjitha gjërat që përmendëm më lart, nuk do të jeni të lumtur as kur t’i merrni. Me kusht që ata të jenë një qëllim që ju intereson ta arrini – sepse ne nuk kemi të gjithë të njëjtin koncept të një jete ideale – do ta gjeni veten duke arritur në vijën e finishit dhe do të ndiheni ende thellësisht të pakënaqur.

Lexo edhe

Video