Si ta trajtojmë trurin gjatë pushimeve

Si ta trajtojmë trurin gjatë pushimeve

Pushimet verore mund të jenë një kohë jo vetëm për të fikur dhe relaksuar, por edhe për t’u kujdesur për kujtesën tonë.

Ka shumë mënyra për ta mbajtur mendjen në stërvitje gjatë verës. Ashtu si trupi, edhe truri duhet të stimulohet vazhdimisht, për të parandaluar dobësimin e tij dhe përmirësimin e funksioneve njohëse çdo ditë. Në këto ditë pushimi veror, këtu janë 5 aktivitete për të mbajtur mendjen tuaj të stërvitur në det, në mal, në pishinë, në qytet: çdo vend është i duhuri.

Të bësh sport nuk është i mirë vetëm për trupin, por edhe për mendjen, veçanërisht nëse zgjidhni ushtrime aerobike: kështu mund të përmirësoni gjendjen shpirtërore, të ulni ankthin, depresionin dhe stresin dhe të nxisni më shumë reagim dhe reflekse, si dhe të keni energji për shitje.


Leximi është gjithmonë i mirë për mendjen: nuk ka rëndësi nëse është një roman, një ese, një revistë, një gazetë. Gjëja e rëndësishme është të lexoni, çdo gjë: gjithashtu i inkurajon fëmijët ta bëjnë këtë, ndoshta duke zgjedhur komike, manga ose libra për fëmijë që mund të kënaqin favorin e tyre. Për të përmirësuar përqendrimin, për të rritur pasurinë e njohurive, për të stimuluar imagjinatën dhe kreativitetin.

Një ombrellë klasike: rebus, fjalëkryqe, fjalëkryqe dhe gjëegjëza të tjera mund të stimulojnë shumë zona të trurit, duke përmirësuar vëmendjen, përqendrimin, kujtesën, aftësitë vizuo-hapësinore.

Edhe të luajmë me të vegjlit, të bëjmë aktivitete konfrontimi me ta ose të vendosemi në vendin e dikujt tjetër, mund të lejojë që mendja jonë të mbetet gjithmonë e stërvitur.

Nuk ka rëndësi se cili do të jetë destinacioni juaj, sepse udhëtimi është i mirë për mendjen tuaj: takoni njerëz të rinj dhe kultura të reja, përfshiheni, vizitoni vende që nuk i keni parë kurrë më parë, dëgjoni gjuhë të huaja, hani shije të ndryshme. Truri mund të ketë shumë stimuj interesantë për t’u rritur.

Lexo edhe

Video