Si ta hidratojmë lëkurën e fëmijës gjatë verës

Si ta hidratojmë lëkurën e fëmijës gjatë verës

Lëkura e fëmijëve është shumë delikate dhe e ndjeshme dhe sidomos në verë ka nevojë për më shumë hidratim. Nxehtësia, dielli, klori i pishinës, uji i kripur në det, ajri i kondicionuar dhe ndryshimet e papritura të temperaturës mund të shkaktojnë dëme në lëkurë, për të rinj dhe të moshuar.

1.Foshnjat si të rriturit duhet të pinë shumë ujë gjatë gjithë ditës për t’u hidratuar siç duhet. Në verë edhe më shumë.

2.Në tryezë, frutat dhe perimet mund të ndihmojnë në mbajtjen e lëkurës të shëndetshme dhe të hidratuar, edhe atë të të vegjëlve.

3.Për banjë përdorim një pastrues të butë që nuk përmban surfaktantë dhe i përshtatshëm për lëkurë të ndjeshme.

4.Mbrojtja e lëkurës pas larjes është thelbësore, duke filluar nga momenti i tharjes. Fshijeni me një peshqir delikat, mos e fërkoni.


5.Pas banjës, aplikoni gjithmonë një hidratues ose vaj hidratues specifik për lëkurën më të ndjeshme.

6.Kujdes nga përdorimi i tepërt i pecetave të lagura, të cilat e thajnë lëkurën.

7.Mos e ekspozoni kurrë fëmijën tuaj në diell të nxehtë, zgjidhni orët më të freskëta të ditës: edhe në këtë mënyrë, mbrojeni lëkurën e tij.

8.Zgjidhni gjithmonë një krem dielli të përshtatshëm, me mbrojtje të lartë dhe hidratues.

9.Pas një dite në plazh ose në pishinë, mbani mend gjithmonë të aplikoni një pas diellit të veçantë për fëmijët ose lëkurën e ndjeshme.

Lexo edhe

Video