Si ndikon në trupin tuaj shkuarja në pushime

Si ndikon në trupin tuaj shkuarja në pushime

Trupi juaj është krijuar për të lëshuar hormone stresi, të tilla si kortizol dhe epinefrinë, në kohë kur ndjen rrezik. Por presionet e jetës së përditshme mund të shkaktojnë të njëjtin reagim në situata të tjera. Me kalimin e kohës, kjo mund të rrisë gjasat e depresionit, shtimit të peshës, gjumit të dobët dhe problemeve të tjera shëndetësore. Por nëse largoheni nga burimi i stresit herë pas here, kjo do t’i japë trupit tuaj një shans për të riparuar dëmet e bëra.

Për shumë njerëz, të shkosh me pushime është një mënyrë për të qëndruar larg burimeve të stresit. Ja se si pushimet ndikojnë në trupin tuaj:

Ndiheni më të lumtur

Shanset janë të mira që gjendja juaj shpirtërore të jetë më e mirë gjatë pushimeve sesa në jetën e përditshme. Kjo ndjenjë mund të jetë gjithashtu intensive gjatë disa javëve të planifikimit të pushimeve.

Shëndet më i mirë i zemrës

Pushimi mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës. Kjo mund të konfirmohet nga testet laboratorike, të cilat shpesh tregojnë nivele më të ulëta të sheqerit në gjak gjatë pushimit, por edhe nivele më të larta të HDL, kolesterolit “të mirë”.


Gjumë më i mirë

Puna e tepërt heq orët që duhet të kaloni në shtrat. Ose angazhimet tuaja familjare ose stresi mund të ndikojnë në cilësinë tuaj të gjumit. Për shkak të kësaj, mund të jeni të lodhur, ters, dhe madje shpesh të sëmurë. Kjo është arsyeja pse pushimet janë një mundësi ideale për të kompensuar gjumin e humbur.

Fokus më i mirë

Shumë angazhime biznesi me pushime të rralla mund të ndikojnë negativisht në aftësinë tuaj për t’u përqendruar. Ju mund ta keni të vështirë të përqendroheni dhe të mbani mend gjërat dhe detyrimet. Pushimet ju ndihmojnë të mbushni bateritë mendërisht dhe fizikisht, kështu që të ktheheni në punë më të përqendruar dhe energjik. Rezultati? Ju mund të bëheni më produktivë si në punë ashtu edhe në shtëpi.

Ju jeni më pak i sëmurë

Shumë punë e vështirë mund të mbingarkojë sistemin tuaj të veshkave. Lëshon hormone që mund të dobësojnë imunitetin tuaj. Nga ana tjetër, ju mund të merrni një të ftohtë ose grip, dhe zhvillimi i kushteve serioze të tilla si sindroma e zorrës së irrituar është e mundur. Pushimi ju lejon të hiqni shkurtimisht këmbën tuaj nga pedali i gazit dhe të lejoni që sistemi i imunitetit të riparohet vetë.

Lexo edhe

Video