Si mund ta njihni një gënjeshtar?

Si mund ta njihni një gënjeshtar?

Ish-agjentja e FBI-së LaRae Quy ishte trajnuar posaçërisht për të “lexuar” njerëzit dhe ajo gjithashtu zbuloi tetë mënyra se si mund të përcaktoni nëse njerëzit thonë të vërtetën apo gënjejnë.

LaRae Quy ka treguar se si mund të identifikoni një gënjeshtar që kur ajo ndaloi së punuari për këtë agjenci amerikane.

Krijo një lidhje

Përvoja ka treguar se një “polic i mirë” qëllon më shumë se një “i keq”. Nëse jeni empatik në bisedë, personi do t’ju hapet më shpejt.

Surprizoni ata

Një person që ju gënjen mund të provojë përgjigjet e disa pyetjeve paraprakisht për t’i bërë ato të duken të natyrshme dhe instinktive. Pyetini ata diçka që nuk e presin dhe gënjeshtarët do të ngatërrohen.

Dëgjo më shumë se sa flet

Gënjeshtarët flasin më shumë se njerëzit e ndershëm, sepse duan të fitojnë mbi “audiencën”. Nën stres, ata do të flasin më shpejt, më fort dhe do të humbasin tonin natyror të zërit. Përveç kësaj, kolla është gjithashtu një nga simptomat e gënjeshtrës. Nëse bashkëbiseduesi juaj ka një nga simptomat, nuk do të thotë domosdo se gënjen, por nëse të gjitha janë të lidhura, ka mundësi që keni të bëni me një gënjeshtar.

Si të thuash “jo”


“Jo” është fjala kyçe kur dikush përpiqet të të gënjejë. Personi që ju gënjen do të thotë “jo” dhe do të shikojë nga ana tjetër ose do të mbyllë sytë dhe do të thotë “jo” pas hezitimit.

Ndiqni ndryshimet e sjelljes

Nëse një person befas fillon të humbasë kujtesën për disa gjëra, përgjigjet shkurt dhe flet zyrtarisht, ai me siguri gënjen. Përveç kësaj, superlativat e tepërta janë një shenjë e dukshme e ndryshimit të sjelljes.

Kërkojini atij të tregojë historinë mbrapsht

Njerëzit që thonë të vërtetën do t’ju tregojnë lehtësisht të gjitha faktet pa marrë parasysh se në cilën periudhë dhe në çfarë rendi i thonë. Gënjeshtarët i kujtojnë historitë e tyre ashtu siç i kanë imagjinuar dhe dinë t’i tregojnë vetëm në atë mënyrë.

Shumë komplimente

Nëse dikush gjithashtu dëshiron të lërë një përshtypje të mirë, pajtohet me pikëpamjet tuaja dhe ju lavdëron vazhdimisht, ndoshta do t’ju gënjejë.

Bëni pyetje shtesë

Kur hulumtoni më tej, bëni pyetje dhe detaje shtesë, njerëzit nuk do ta kenë problem të japin përgjigje nëse nuk kanë asgjë për të fshehur. Nëse gënjejnë, nuk mund të përgatiten për gjithçka.

Lexo edhe

Video