Si dallojnë femrat dhe meshkujt gjatë përzgjedhjes së një veture?

Si dallojnë femrat dhe meshkujt gjatë përzgjedhjes së një veture?

Jo vetëm që numri i meshkujve që zgjedhin transmisionin manual është në rënie, por ka përfundime më interesante kur bëhet fjalë për zgjedhjen kur blejnë një automjet.

Në thelb, ndryshimet mund të reduktohen shkurtimisht në sa vijon – burrat janë më sipërfaqësorë, gratë janë më praktike, shkruan faqja Automobili.hr.

Në këtë rast, pohimi se burrat mund të jenë më racionalë dhe gratë më emocionalë nuk është mjaft i saktë, por e kundërta.

Interesante, burrat kanë 20 për qind më shumë gjasa se gratë të marrin vendimin për të blerë një automjet për shkak të ngjyrës së trupit, dhe në 40 për qind për shkak të reputacionit të vetë brendit.


Ndryshe nga ato, gratë i kushtojnë 25 për qind më shumë vëmendje konsumit të karburantit kur zgjedhin një automjet dhe 20 për qind i kushtojnë më shumë vëmendje kostove të shërbimit.

Këtu nuk mbaron pragmatizmi femëror. Prioriteti i tyre është gjithashtu hapësira në veturë dhe bagazhi, si dhe siguria, dhe jo aq shumë prestigji dhe performanca.

Burrat tradicionalisht janë më të preokupuar me atë që ofrohet nën “kapuç”, dhe në 20 për qind më shumë raste ata arrijnë të bëjnë një marrëveshje më të mirë me shitësin.

Ekziston edhe një krahasim se sa ndikohet nga qëndrimi i partnerit në blerjen e një makine nga gjini të ndryshme.

Në fakt, 50 për qind e burrave pranuan se kishte ndikim nga partnerët e tyre në vendimin e tyre për të blerë një automjet, ndërsa e njëjta gjë vlen për 39 për qind të grave.

Lexo edhe

Video

error: