Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Shteti në “pampersa“

Shteti në “pampersa“

Në Kosovë nuk ka më ndonjë arsye ligjore të ndiqen dhe dënohen hajnat, kjo e drejtë institucionale ka burimin në krim dhe korrupsion në polici, prokurori, universitet, spitale, në administratë, në ministri, qeveri, kutërbon kudo…

Ata që përcjellin shtypin ditor kanë pasur rastin të lexojnë një artikull interesant të botuar në gazetën britanike “The Times”, aty është publikuar artikulli se si dy ministra  të Japonisë dhanë dorëheqje, njëra kishte shfrytëzuar parat publike për blerë karmin buzëkuq-kozmetikë,  ndërsa hyçmetlinjët në Kosovë këputen duke vjedhur dhe disa thojnë hallall i koftë se ky ish i zoti!!!!

Shteti i Kosovës akoma ka mbetur si ide, ngase shteti praktikisht nuk ekziston, edhe nëse ekziston kështu si eshte i përceptuar, ai eshte krijuar për të kenaqur egon dhe nevojat e klasës politike, e disperzuar nëpër partii politike. por dhe të afërmëve të tyre, pra shteti kuptohet si nocion i taboreve të ndara partiake, edhepse me krijimin e parlamentit do te duhej të uleshin shtizat e flamujve partiak… Keni dëgjuar ndonjë risi nga kjo e tanishmja, se shteti i Kosoves menagjohet nga nje grup injorantësh, të cilët shtetin e kuptojnë si plaçkë lufte, dhe ku kanë punësuar rrugaqë, të cilët jane dalluar me egërsinë e tyre malore, jo me fisnikërinë dhe urtinë civilizuese dhe qytetare, kështu si është Kosova është vetëm një improvizim shumë i keq i shtetit, ku çdo gjë funksionon vetëm në fjalë, jo në dokumente përmbajtësore, ku flitet per arsimimin, shëndetësinë, kulturën…, administratën, gjyqet, policinë, derisa aty flen krimi…, dhe besoni as zyrtarët më të lartë nuk i besojnë këtij shteti rrugaqësh dhe matrapazësh, nuk funksionojnë arkivat shtetërore, as ato nëpër departamente dhe çdo gjë lidhet me emra përfaqesuesish, nëse “viziton” zyre ministrash apo zëvendës ministrash, as që të evidentojnë sekretarët administrativë si vizitorë, kush jeni, cili është qëllimi i vizitës…, ka vetëm fjalë, bisedë pa ndonjë efekt, dhe ju krijoni përshtypjen se të gjithë Shteti në pampersa

Ata që përcjellin shtypin ditor kanë pasur rastin të lexojnë një artikull interesant të botuar në gazetën britanike “The Times”, aty është publikuar artikulli se si dy ministra  të Japonisë dhanë dorëheqje, njëra kishte shfrytëzuar parat publike për blerë karmin buzëkuq-kozmetikë,  ndërsa hyçmetlinjët në Kosovë këputen duke vjedhur dhe disa thojnë hallall i koftë se ky ish i zoti!!!!

Agim Vuniqi


Shteti i Kosovës akoma ka mbetur si ide, ngase shteti praktikisht nuk ekziston, edhe nëse ekziston kështu si eshte i përceptuar, ai eshte krijuar për të kenaqur egon dhe nevojat e klasës politike, e disperzuar nëpër partii politike. por dhe të afërmëve të tyre, pra shteti kuptohet si nocion i taboreve të ndara partiake, edhepse me krijimin e parlamentit do te duhej të uleshin shtizat e flamujve partiak… Keni dëgjuar ndonjë risi nga kjo e tanishmja, se shteti i Kosoves menagjohet nga nje grup injorantësh, të cilët shtetin e kuptojnë si plaçkë lufte, dhe ku kanë punësuar rrugaqë, të cilët jane dalluar me egërsinë e tyre malore, jo me fisnikërinë dhe urtinë civilizuese dhe qytetare, kështu si është Kosova është vetëm një improvizim shumë i keq i shtetit, ku çdo gjë funksionon vetëm në fjalë, jo në dokumente përmbajtësore, ku flitet per arsimimin, shëndetësinë, kulturën…, administratën, gjyqet, policinë, derisa aty flen krimi…, dhe besoni as zyrtarët më të lartë nuk i besojnë këtij shteti rrugaqësh dhe matrapazësh, nuk funksionojnë arkivat shtetërore, as ato nëpër departamente dhe çdo gjë lidhet me emra përfaqesuesish, nëse “viziton” zyre ministrash apo zëvendës ministrash, as që të evidentojnë sekretarët administrativë si vizitorë, kush jeni, cili është qëllimi i vizitës…, ka vetëm fjalë, bisedë pa ndonjë efekt, dhe ju krijoni përshtypjen se të gjithë jane të terrorizuar nga telefoni në anën tjetër të linjes së hapur, pra kjo Kosovë që i thonë shtet është në pampersa qe të mos i vie duhmi i rëndë i “shurrës”, dhe kualiteti i saj varet nga kualiteti i pampersave që ua dhurojnë miqtë, se përndryshe “shurra” do t’u shkonte deri ne fyt… Shpresoj që në t’ardhmen do te mësohen bile se paku t’i ndërrojnë pampersat…

Përfundimisht u binda se në Kosovë vetëm serbët janë komb shtetformues, fal këtij pushteti antipopullor, ata gëzojnë të gjitha të drejtat me motivacionin se shteti duhet t’ua mundësojë realizimin e të gjitha të drejtave atyre, çfaredoqofshin ato, edhe nëse ata përdorin dokumente të komunave të cilat mohojnë shtetin e Kosovës, ndërsa shqiptarët janë qytetarë të rendit të dytë, ata janë pa të drejta elementare qytetare, institucionet e krijuara janë vetëm simulim, ata rrejnë, mashtrojnë, vjedhin, plaçkisin… Eshtë krijuar sistemi i arrogancës dhe sekserëve më kollare, dhe këtë sistem feudësh e kanë pranuar të gjithë, secili mundohet ta vjedhë shtetin, sepse e konsideron antitrup, diçka që nuk është e tij, dhe përfundimisht në brendi ky nuk është shteti, është lidhje e hajnave të institucionalizuar, i cili funksionon me udhëzime administrative….

Në Kosovë nuk ka më ndonjë arsye ligjore të ndiqen dhe dënohen hajnat, kjo e drejtë institucionale ka burimin në …. , duke filluar nga sportelet deri te pozitat menaxhuese, pra një grup i plaçkitsëve publik të buxhetit, përfaqësuesit e xhematit kosovali qe marrin rroga duke terrorizuar qytetarët më arrogancën e sunduesëve me kamgjik, pa punuar asgjë, njejtë është me shërbyesit civil të Kuvendit Komunal, me qeverinë qendrore në shkuarje, e të tjerët, çfarë morali kanë këta parazite të cilët jetojnë mbi kurrizin e fukarenjëve, poqëse do te kishin etikë dhe dinjitet minimal njerëzorë këta do të duhej të refuzonin pagat të cilat i marrin pa i merituar… 

Derisa qytetarët mirren me politike qeveria i plackite dhe vjedhe ata… O sa bukur me qene kosovare, me qytetare politikane e qeveritare hajna…Si duket Kosova eshte shnderruar ne monarki per oborrtaret (zyrtarët) e vendit, politikanët i japin vetes të drejtë të zhvasin buxhetin e Kosovës si te duan vetë, ndërsa qytetarët e papune heshtin, ky është nonsense por e vërtetë, Kosova nuk ka qytetarë te lire, ka padronë dhe skllav politik, te cilet nuk bëzajnë, dhe nuk kanë guxim te ndërrojnë gjendjen ekzistuese. Zgjedhjet e fundit treguan vullnetin e qytetarëve të paknaqur të ndryshojnë gjendjen. Por skepticizmi dhe dilemat hamletiane mbeten zvarrur, duke iu lënë kohë të mjaftueshme matrapazëve të mbulohen me “letra” për të mbuluar shkeljet e mëdha ligjore. Andaj koha nuk premton, marreveshja për qeverisje është çështje e ngutshme, është imediate. jane të terrorizuar nga telefoni në anën tjetër të linjes së hapur, pra kjo Kosovë që i thonë shtet është në pampersa qe të mos i vie duhmi i rëndë i “shurrës”, dhe kualiteti i saj varet nga kualiteti i pampersave që ua dhurojnë miqtë, se përndryshe “shurra” do t’u shkonte deri ne fyt… Shpresoj që në t’ardhmen do te mësohen bile se paku t’i ndërrojnë pampersat…

Përfundimisht u binda se në Kosovë vetëm serbët janë komb shtetformues, fal këtij pushteti antipopullor, ata gëzojnë të gjitha të drejtat me motivacionin se shteti duhet t’ua mundësojë realizimin e të gjitha të drejtave atyre, çfaredoqofshin ato, edhe nëse ata përdorin dokumente të komunave të cilat mohojnë shtetin e Kosovës, ndërsa shqiptarët janë qytetarë të rendit të dytë, ata janë pa të drejta elementare qytetare, institucionet e krijuara janë vetëm simulim, ata rrejnë, mashtrojnë, vjedhin, plaçkisin… Eshtë krijuar sistemi i arrogancës dhe sekserëve më kollare, dhe këtë sistem feudësh e kanë pranuar të gjithë, secili mundohet ta vjedhë shtetin, sepse e konsideron antitrup, diçka që nuk është e tij, dhe përfundimisht në brendi ky nuk është shteti, është lidhje e hajnave të institucionalizuar, i cili funksionon me udhëzime administrative….

Në Kosovë nuk ka më ndonjë arsye ligjore të ndiqen dhe dënohen hajnat, kjo e drejtë institucionale ka burimin në …. , duke filluar nga sportelet deri te pozitat menaxhuese, pra një grup i plaçkitsëve publik të buxhetit, përfaqësuesit e xhematit kosovali qe marrin rroga duke terrorizuar qytetarët më arrogancën e sunduesëve me kamgjik, pa punuar asgjë, njejtë është me shërbyesit civil të Kuvendit Komunal, me qeverinë qendrore në shkuarje, e të tjerët, çfarë morali kanë këta parazite të cilët jetojnë mbi kurrizin e fukarenjëve, poqëse do te kishin etikë dhe dinjitet minimal njerëzorë këta do të duhej të refuzonin pagat të cilat i marrin pa i merituar… 

Derisa qytetarët mirren me politike qeveria i plackite dhe vjedhe ata… O sa bukur me qene kosovare, me qytetare politikane e qeveritare hajna…Si duket Kosova eshte shnderruar ne monarki per oborrtaret (zyrtarët) e vendit, politikanët i japin vetes të drejtë të zhvasin buxhetin e Kosovës si te duan vetë, ndërsa qytetarët e papune heshtin, ky është nonsense por e vërtetë, Kosova nuk ka qytetarë te lire, ka padronë dhe skllav politik, te cilet nuk bëzajnë, dhe nuk kanë guxim te ndërrojnë gjendjen ekzistuese. Zgjedhjet e fundit treguan vullnetin e qytetarëve të paknaqur të ndryshojnë gjendjen. Por skepticizmi dhe dilemat hamletiane mbeten zvarrur, duke iu lënë kohë të mjaftueshme matrapazëve të mbulohen me “letra” për të mbuluar shkeljet e mëdha ligjore. Andaj koha nuk premton, marreveshja për qeverisje është çështje e ngutshme, është imediate.

Lexo edhe

Video

error: