Shtatë persona të akuzuar për vdekjen e Maradonës përballen me nga 25 vjet burg

Shtatë persona të akuzuar për vdekjen e Maradonës përballen me nga 25 vjet burg

Zyra e prokurorit në qytetin argjentinas San Isidro ka ngritur një aktakuzë kundër shtatë personave të akuzuar për vdekjen e Diego Armando Maradona, raporton ESPN.

Një neurokirurg që operoi ikonën e futbollit, një psikiatër, një psikolog, një mjek tjetër dhe tre infermierë akuzohen për kryerjen e “vrasjes së thjeshtë me paramendim” dhe përballen me tetë deri në 25 vjet burg.


Sipas mediave argjentinase, hetimi dyshohet se tregoi se Maradona “vdiq në agoni” dhe se gjendja e tij u përkeqësua papritmas para vdekjes së tij. Për më tepër, thuhet se puna e punëtorëve shëndetësorë në këtë rast ishte “e papërshtatshme, plot me mangësi dhe e pamatur”.

Gjyqi është vendosur të fillojë në 31 maj. Maradona vdiq nëntorin e kaluar në moshën 60-vjeç nga dështimi i zemrës pranë Buenos Aires. Prokurorët argjentinas filluan një hetim menjëherë pas vdekjes së tij, duke përfshirë një urdhër për të kërkuar pronën e mjekut të tij personal dhe një hetim të të tjerëve të përfshirë në kujdesin e tij.

Maradona luftoi me varësinë nga alkooli dhe droga për shumë vite, dhe në nëntor ai bëri një operacion në tru. Një bord mjekësor i caktuar nga Ministria e Drejtësisë u mblodh në mars për të analizuar pretendimet se anëtarët e ekipit shëndetësor të Maradonës nuk e trajtuan atë siç duhet.

Lexo edhe

Video

error: