Shtatë fëmijë në Britani vdiqën nga infeksioni streptokok A

Shtatë fëmijë në Britani vdiqën nga infeksioni streptokok A

Prindërve në Britaninë e Madhe u është thënë të jenë vigjilentë sot pasi fëmija i shtatë i vendit vdiq nga një formë e rrallë invazive e infeksionit të streptokokut A.

Ministri britanik i Shëndetësisë, Nadim Zahavi, tha se prindërit duhet të kujdesen për simptomat, edhe pse shumica e rasteve të infektimit me këtë bakter janë shumë të lehta, shkruan gazeta britanike Guardian.

“Më shpesh, forma e infeksionit është shumë e lehtë, por bakteret janë shumë ngjitëse, andaj është e rëndësishme të inkurajohen prindërit që të kenë kujdes për simptomat, si ethe, dhimbje koke apo skuqje të lëkurës”, tha Zahavi.


Helen Salisbury, një mjeke e përgjithshme në qytetin Oskford, tha për Guardian se prindërit duhet të jenë vigjilentë në mënyrë që të dallojnë simptoma të tilla si ethe e vazhdueshme, letargji, letargji, mungesë oreksi dhe urinim tek fëmijët sa më shpejt që të jetë e mundur.

“Nga këndvështrimi i një prindi, është vërtet e vështirë të dallosh nëse është thjesht një dhimbje fyti apo një prelud për diçka serioze”, tha Salisbury.

Bakteret e streptokokut A mund të shkaktojnë një sërë problemesh shëndetësore, shumica e të cilave janë të lehta, por mund të përfshijnë ethet e kuqe dhe sëmundjen invazive të streptokokut A (iGAS).

Lexo edhe

Video