Shpend Ahmeti tregon kush duhet të vaksinohet i pari

Shpend Ahmeti tregon kush duhet të vaksinohet i pari

Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës të përgatisë planin e shpërndarjes së vaksinës antiCOVID-19 dhe të vendosë kategoritë me prioritet për marrjen e saj në momentin kur ajo do të jetë e gatshme për përdorim.

Ai në një postim në Facebook ka shkruar se punëtorët shëndetësorë, të moshuarit dhe personat me sëmundje kronike bëjnë pjesë në mesin e kategorive me prioritet për marrjen e kësaj vaksine, pasi që sasia e saj e kufizuar nuk mund të përdoret për të gjithë.

“E di që ju duket herët të diskutojmë tani, por mos diskutimi tani na shkakton humbje të dy muajve në fund”, shkruan Ahmeti.

Postimi i plotë:

Të gjitha shtetet janë duke punuar në përgatitjet logjistike për vaksinë. Porosia e dozave është veç njëra pjesë. Transporti në -60 gradë dhe logjistika e distribuimit të vaksinave janë sfida që kërkojnë planifikim. Sipas të gjitha gjasave Gjermania fillon më 15 dhjetor e Britania e Madhe ndoshta edhe më herët. Sipas parashikimeve, në SHBA do të duhen rreth 6-8 muaj që vaksinën ta marrin mjaftueshëm njerëz.


Qeveria e Kosovës duhet që krahas porosisë menjëherë ta bëjë gati edhe planin e distribuimit. Duhet të kërkojë nga komunat që të dorëzojnë plane operative.

Meqenëse nuk do të mund të vaksinohen të gjithë në të njëjtën kohë duhet të caktojmë procedurat e Përdorimit të Drejtë me prioritete.

Është kyçe që së paku të sigurohet sasi minimale ku me prioritet do të vaksinoheshin 1. Punëtorët shëndetësor 2. Të moshuarit dhe 3. Personat me sëmundje kronike.

Të tjerët mund të presim!

P.S. E di që ju duket herët të diskutojmë tani, por mos diskutimi tani na shkakton humbje të dy muajve në fund.

Lexo edhe

Video

error: