Shkencëtarët zbulojnë aksidentalisht një organ të ri në trupin e njeriut

Shkencëtarët zbulojnë aksidentalisht një organ të ri në trupin e njeriut

Ne mendonim se dinim pothuajse gjithçka që duhet të dimë për trupin e njeriut, por gjithmonë ka më shumë për të zbuluar, si për shembull një organ i ri.

Kjo është pikërisht ajo që bëri një ekip studiuesish nga Holanda kur kuptuan se ne kishim një organ tjetër dhe ata e zbuluan atë krejtësisht rastësisht ndërsa studionin kancerin e prostatës.

Rezulton se ky organ i fshehur ishte nën hundën tonë.

Por si një ekip që studion kancerin e prostatës përfundon në zbulimin e një organi në kokën e njeriut, duke marrë parasysh se ato janë dy skaje të ndryshme të trupit.


Shkencëtarët që studionin kancerin kryen një seri skanimesh te pacientët e injektuar me glukozë radioaktive që i bën tumoret të shkëlqejnë në skaner.

Ekipi në Institutin Holandez të Kancerit kuptoi se dy zona brenda kokave të pacientëve po ndriçonin shumë dhe kuptoi se një grup gjëndrash pështymore ishin futur atje.

Zbuluesit e quajtën organin “gjëndra pështymore tubariale” dhe ajo mund të gjenden prapa hundës; në cepin ku zgavra e hundës takohet me fytin.

Zbulimi i gjëndrave erdhi si një tronditje për shkencëtarët, duke i lënë ekspertët të hutuar se si ato ishin në gjendje të qëndronin të pazbuluar për kaq gjatë.

Lexo edhe

Video