Shkalla e papunësisë në Turqi rritet në 10.1% në shtator

Shkalla e papunësisë në Turqi rritet në 10.1% në shtator

Shkalla e papunësisë në Turqi arriti në 10.1% në shtator, nga shifra e rishikuar e gushtit prej 9.8%, sipas autoritetit statistikor të vendit të enjten.

Numri i të papunëve mbi 15-vjeç u rrit me 120,000 nga një muaj më parë në gati 3.5 milionë në shtator, tha në një deklaratë Instituti i Statistikave Turke (TurkStat).


Shkalla e papunësisë ishte 8.8% për meshkujt dhe 12.8% për femrat në muaj.

Rreth 30.9 milionë ishin të punësuar në shtator, një rënie prej 54.000 nga gushti, ndërsa shkalla e punësimit u ul me 0.1 pikë përqindje në 47.6%.

Forca e punës u rrit me 67.000 në 34.4 milionë në të njëjtën periudhë dhe shkalla e pjesëmarrjes në fuqinë punëtore mbeti e pandryshuar në 52.9%./AA

Lexo edhe

Video