Shiste armë të ftohta, arrestohet pejani

Shiste armë të ftohta, arrestohet pejani

Policia ka arrestuar një burrë në Pejë, pasi dyshohet se shiste armë të ftohta si shitës ambulant në treg.

Atij i janë sekuestruar 105 thika të ndryshme, tri shufra metalike, 11 boksa të hekurit dhe katër sprej.

Me vendim të prokurorit i dyshuari pas intervistimit është liruar në procedurë të rregullt.

Këtë aksion policia e ka ndërmarrë pasi që kohëve tё fundit kanë ndodhur disa incidente ku tё miturit kanë përdorur armë tё ftohta, sprej dhe elektroshok dhe në shumicën e rasteve të dyshuarit kanë deklaruar se armët e përdoruara i kanë blerë në treg.

Njoftimi i policisë:

Meqenëse kohëve tё fundit kanë ndodhur disa raste incidente ku tё miturit kanë përdorur armë tё ftohta, sprej dhe elektroshok dhe ne shumicën e rasteve të dyshuarit kanë deklaruar se armët e përdoruara i kanë blerë në treg. Me datё 16.08.2022, nga Sektori Rajonal pёr Hetime DRP Pejё, nё konsultim me prokurorin e shtetit ka marrё veprime taktiko-operative, ёshtё bёrё njё kontroll-bastisje nё “Qarshinё e Gjatё” dhe nga tezga (tavolina) e shitësit ambulant tani i dyshuar janё sekuestruar:


•          Njёqind e pesё (105) mjete tё mprehta (thika) lloje tё ndryshme.

•          Tri (3) shufra metalike

•          Njёmbёdhjetё (11) boksa metalik

•          Katёr (4) OC Sprej dhe

•          Njё (1) elektroshok

I dyshuari pas intervistimit me vendim tё prokurorit tё shtetit ёshtё liruar nё procedurё te rregullt. Policia e Kosovёs nё vazhdimësi do tё bёj sekuestrimin e mjeteve tё ndaluara me ligj, tё cilat rrezikojnë sigurinё e përgjithshme.

Lexo edhe

Video