Shenjat që tregojnë se jeni në shoqëri të keqe

Shenjat që tregojnë se jeni në shoqëri të keqe

Njerëzit të cilët kanë kohë për ju vetëm nëse ju përshtatet atyre, gjithmonë përmendin gabimet nga e kaluara dhe ju nënçmojnë, nuk janë miq ose partnerë të mirë.

Pjesa më e madhe e atyre që jemi varet edhe nga njerëzit përreth nesh, kështu që shpesh thuhet “me kë jeni, kjo tregon se edhe kush jeni”. Ndonjëherë lumturia ka një ndikim në atë se kush do të hyjë në jetën tonë, por në fund të fundit secili vendos vetë se me kë dëshiron të qëndrojë.

Për zhvillimin personal dhe lumturinë, një individ duhet të rrethojë veten me njerëz që janë të mirë me të, ta mbështesin atë dhe të kenë një ndikim pozitiv, dhe problemi lind nëse nuk dimë si ta njohim të kundërtën. Si të njihni njerëzit që nuk duhet të jenë në jetën tuaj përmes nëntë shenjave të dukshme është sjellë nga Marc and Angel.

1. Ata kanë kohë për ju vetëm nëse u përshtatet atyre

Në marrëdhëniet ku njëra palë po përpiqet të përmbushë “detyrimet” e tyre, miqësore, familjare ose të dashurisë dhe pala tjetër nuk po ndjen të njëjtën “detyrë”, ekziston një problem i madh. Ju nuk duhet ta humbni kohën tuaj për njerëz të tillë, sepse ata praktikisht janë të detyruar të gjejnë vende dhe kohë për ju në jetën e tyre, të cilat ata duhet të dëshirojnë t’i gjejnë vetë. Askush nuk duhet të lutet kurrë për vëmendjen e dikujt, por ta dijë vlerën tënde.

2. Ata përmendin vazhdimisht të kaluarën

Disa njerëz thjesht nuk mund të pajtohen me të kaluarën, dhe vetë insistojnë në marrëdhënie që nuk kanë më kuptim. Ndoshta ata nuk mund ta durojnë faktin që ju keni ndryshuar dhe insistojnë në një mënyrë artificiale për të ruajtur marrëdhënien. Mos bini dakord për kompromise të tilla, sepse mund të shpenzoni më mirë energjinë dhe kohën tuaj në njerëz dhe marrëdhënie që ju sjellin mirë dhe tani janë me interes për ju.

3. Ndiheni të bllokuar

Në marrëdhëniet e shëndetshme, gjithmonë ekziston mundësia e largimit, të paktën të imagjinuar. Në ato marrëdhënie ku ju mendoni se nuk mund të merrni frymë, ju bëni gjëra vetëm sepse pala tjetër e kërkon atë prej jush, dhe ju nuk e gjeni lumturinë në të, pasojnë pakënaqësinë dhe zhgënjimin. Përveç kësaj, këta janë më shpesh individë manipulues, të cilët dëshirojnë që të keni pranë për qëllime egoiste.

4. Ata nënçmojnë ëndrrat dhe aftësitë tuaja


Deklarata të tilla si “ju as nuk dini çfarë të bëni”, “nuk do të funksionojë kurrë për ju”, “nuk jeni aspak për të”, nuk duhet të ekzistojnë në një marrëdhënie plot mbështetje dhe mirëkuptim. Ndërsa ndonjëherë është e nevojshme që njerëzit e tjerë të shprehin pikëpamjet e tyre, dikush që vazhdimisht nënçmon aftësitë dhe idetë e njerëzve të tjerë nuk është aspak një mik i mirë.

5. Ata ju kanë gënjyer më shumë se një herë

Edhe pse dashuria është një emër, në jetë ajo duhet të jetë një folje dhe të shprehet kryesisht me besim dhe duke thënë të vërtetën. Një gënjeshtër është në vetvete një shenjë mosrespektimi, veçanërisht kur bëhet fjalë për gënjeshtra të mëdha. Gënjeshtarët patologjikë mund të jenë të njohur, por jo dikush që një burrë duhet të zgjedhë për veten e tij si një fqinj, sepse ai do të përfshihet në një marrëdhënie që vetëm lodh emocionalisht.

6. Negativiteti i tyre ndikon edhe te ju

Megjithëse nuk kanë pse të jenë keqdashës, njerëzit me qëndrime pesimiste i transferojnë lehtësisht emocionet e tyre në mjedis. Dëgjimi i problemeve të të tjerëve nuk duhet të jetë problem në marrëdhëniet e ngushta, por nëse rënkimi bëhet pjesë integrale e jetës së përditshme, është koha që marrëdhënia të marrë fund.

7. Ata janë tepër ziliqarë

Një sasi e vogël zilie është një tipar normal i njeriut, por zilia nuk duhet të ndihet ndaj njerëzve që na interesojnë. Nëse dikush është i dashur, atëherë ne duhet të jemi të lumtur me lumturinë e tij dhe ky parim duhet të drejtohet në vlerësimin nëse dikush na dëshiron të mirën apo të keqen. Shkaqet më të zakonshme të zilisë janë pasiguritë dhe komplekset, por të gjithë duhet të merren me këtë vetë dhe ata nuk do të korrigjohen për mrekulli në një marrëdhënie.

8. Ata ju inkurajojnë të hidhëroni dhe dënoni të tjerët

Ngjashëm me negativitetin, njerëzit që inkurajojnë miqtë e tyre, anëtarët e familjes ose partnerët se është në rregull të urrejnë dikë në të vërtetë po zgjidhin komplekset e tyre dhe duan të ndihen më mirë dhe të pranojnë vetë. Dënimi i lehtë është një tregues i kufizimit, primitivizmit dhe një tipar aspak i dëshirueshëm njerëzor.

9. Ata duan që ju të jeni diçka që nuk jeni

Njerëzit të cilët kanë një nevojë të vazhdueshme për të korrigjuar të tjerët dhe për të kërkuar prej tyre atë që nuk kanë të bëjnë, ata fshehin se vetë nuk kanë guximin të largohen nga një marrëdhënie që nuk u përshtatet atyre. Rregullimi dhe kompromisi në gjërat e vogla janë normale, por ndryshimi i tipareve të personalitetit nuk është diçka normale në lidhje me njerëzit që duhet të na kishin pranuar dhe dashuruar për atë që jemi.

Lexo edhe

Video

error: