Shenjat e sulmit në zemër te gratë

Shenjat e sulmit në zemër te gratë

Për gratë, shenjat dhe simptomat e një ataku kardiak, mund të mos jenë dhimbja juaj tipike dërrmuese në gjoks.

Shenjat e sulmit në zemër mund të jenë më delikate te femrat sesa te meshkujt.

Shumë gra nuk e dinë se sëmundjet e zemrës janë vrasësi numër një. Përafërsisht një në dy gra zhvillon një formë të sëmundjes së zemrës gjatë jetës së tyre dhe një në tri gra vdesin prej saj.

Një atak në zemër ndodh kur qarkullimi i gjakut në zemër është i bllokuar. Për gratë, shenjat dhe simptomat e një ataku kardiak, mund të mos jenë dhimbja juaj tipike dërrmuese në gjoks. Mund të jetë thjesht lodhje, lodhje e pazakontë.

Shenjat e hershme të cilave duhet t’u kushtoni vëmendje:

Stresi

Stresi mendor mund të shkaktojë sulm në zemër te gratë. Mos e fshini lidhjen kur shfaqen simptoma.


Frymëmarrje e shkurtër

Mund të ndjeni se thjesht po bëni një garë ose nuk mund të futni mjaftueshëm ajër në mushkëri.

Probleme me energjinë dhe gjumin

Shumë gra përjetojnë ndryshime, të tilla si lodhje dhe probleme me gjumin, pak para një ataku në zemër.

Siklet

Dhimbje ose parehati në njërin ose të dy krahët, shpinën, qafën, nofullën ose stomakun.

Arsyet e tjera mund të përfshijnë presion të pakëndshëm ose dhimbje në qendër të gjoksit tuaj. Shenja të tjera të tilla si djersitja e ftohtë ose vjellja.

Lexo edhe

Video