SHBA, teste falas për Covid për të parandaluar valën e dimrit

SHBA, teste falas për Covid për të parandaluar valën e dimrit

Administrata Biden do të ofrojë edhe një herë teste falas për Covid për të gjitha familjet amerikane duke filluar nga java e ardhshme.

Çdo familje do të ketë të drejtë të kërkojë katër teste të shpejta me postë duke filluar nga 25 shtatori përmes faqes së internetit covid.gov.

Programi, i cili do të kushtojë 600 milionë dollarë, synon të luftojë rritjen dimërore të rasteve me Covid, në mes të përhapjes së varianteve Eris dhe BA.2.86.

Sekretari i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore, Xavier Becerra, tha “Ne do të fillojmë edhe një herë programin tonë për t’u ofruar amerikanëve një mundësi për të kërkuar teste”.


Deri më sot, administrata Biden ka dërguar më shumë se 755 milionë teste falas për Covid në të gjithë SHBA-në, raporton dailymail.

Programi filloi në fillim të vitit 2022 kur shitësve u mbaruan testet dhe u pezullua në maj pasi administrata shpalli të përfunduar urgjencën e shëndetit publik.

Testet synohen të përdoren për pjesën tjetër të vitit dhe do të përfshijnë udhëzime për kontrollimin e datave të skadencës.

Të dhënat më të fundit tregojnë se ka pasur 20,538 pranime me Covid në spitalet amerikane deri më 9 shtator.

Ka gjithashtu shenja që vdekjet nga Covid kanë filluar të zvogëlohen.

Lexo edhe

Video