SHBA: Test dhe izolim negativ për pacientët pa simptoma COVID-19

SHBA: Test dhe izolim negativ për pacientët pa simptoma COVID-19

Ndërsa numri i njerëzve të infektuar me variantin omicron rritet çdo ditë në të gjithë Shtetet e Bashkuara, zyrtarët e lartë federalë të shëndetësisë po kërkojnë që një test negativ t’i shtohet një izolimi pesë-ditor për pacientët asimptomatikë me koronavirus, tha sot shefi mjekësor i Shtëpisë së Bardhë, Anthony Fauci.

Ai konfirmoi se Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve tani po konsiderojnë të kërkojnë një test negativ përveç pesë ditëve të izolimit për pacientët asimptomatikë, raporton Reuters.


Sipas udhëzimeve të reja nga 27 dhjetori, izolimi për personat me COVID-19 shkurtohet nga 10 në pesë ditë nëse nuk ndjejnë më simptoma ose nuk kanë temperaturë.

Pas kësaj periudhe, atyre u kërkohet të kalojnë pesë ditët e ardhshme me maskë kur janë pranë njerëzve të tjerë.

Ndërkohë, udhëzimet janë kritikuar nga shumë profesionistë shëndetësorë, pasi nuk përmbajnë një test të detyrueshëm të antigjenit negativ si kusht për t’u larguar nga izolimi.

Lexo edhe

Video