SHBA sekuestron Airbus-in në pronësi të oligarkut rus Andre Skoch

SHBA sekuestron Airbus-in në pronësi të oligarkut rus Andre Skoch

Një gjykatës amerikan ka autorizuar prokurorët amerikanë të konfiskojnë një avion Airbus me vlerë 90 milionë dollarë në pronësi të oligarkut të sanksionuar rus Andrei Skoch, njoftuan sot prokurorët federalë në Manhatan.


Thesari i SHBA-së fillimisht e sanksionoi atë në vitin 2018 për lidhje të dyshuara me grupet e krimit të organizuar rus.

Skoch është një anëtar i vjetër i Dumës ruse dhe bashkëpronar i minierave më të mëdha në Rusi.

Lexo edhe

Video