SHBA: Rusia të lirojë të arrestuarit padrejtësisht në Çeçeni

SHBA: Rusia të lirojë të arrestuarit padrejtësisht në Çeçeni

Shtetet e Bashkuara kërkuan sot lirimin e menjëhershëm të të gjithë personave që sipas tyre u arrestuan padrejtësisht në Çeçeni.


Ata cituan raporte për dhjetëra rrëmbime të supozuara dhe mbyllje arbitrare në javët e fundit.

“Në të gjitha këto raste në Çeçeni, ka shumë raste në të cilat individë janë arrestuar në pjesë të tjera të Federatës Ruse dhe janë transferuar me forcë në Çeçeni, si Zarema Musayeva, nëna e avokatit humanitar Abubakar Yangulbayev,” tha zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Ned Price, raporton Reuters.

Lexo edhe

Video