SHBA nis programin për mbledhjen e provave të krimeve të luftës në Ukrainë

SHBA nis programin për mbledhjen e provave të krimeve të luftës në Ukrainë

Departamenti Amerikan i Shtetit ka njoftuar nisjen e një programi të ri që do t’u mundësojë atyre të kapin dhe analizojnë provat e krimeve të luftës dhe mizorive të tjera të kryera nga forcat ruse në Ukrainë.


Departamenti tha se Observatori i Konfliktit do të analizonte dhe ruante informacionin e disponueshëm publikisht dhe komercialisht, duke përfshirë pamjet satelitore dhe informacionin e shpërndarë përmes mediave sociale.

“Observatori i Konfliktit është një demonstrim i mëtejshëm i mbështetjes së palëkundur të SHBA-së për popullin e Ukrainës, ndërsa ata mbrojnë me guxim vendin dhe lirinë e tyre në përgjigje të luftës së paramenduar, të pajustifikuar dhe të paprovokuar të presidentit Putin”, thuhet në deklaratë, raporton Sky News.

Lexo edhe

Video