SHBA, 55 milionë doza të vaksinave për Amerikën Latine, Azinë dhe Afrikën

SHBA, 55 milionë doza të vaksinave për Amerikën Latine, Azinë dhe Afrikën

Shtëpia e Bardhë zbuloi sot planin për dërgimin e 55 milionë dozave të vaksinës kundërCOVID-19 në vendet e botës si pjesë e programit COVAX, me pjesën më të madhe që pritet të shkojë në Amerikën Latine, Azi dhe Afrikë.

Dërgesa e dozave të vaksinave vjen si pjesë e zotimit të presidentit Joe Biden, se SHBA duhet të shpërndajë 80 milionë doza të vaksinës së saj në vendet botërore. Në fillim të këtij muaji, Biden afërsisht vendosi përparësitë për shpërndarjen e 25 milionë dozave të para.

“Si pjesë e luftës sonë kundër COVID-19 për t’i dhënë fund pandemisë, presidenti Biden ka premtuar se Shtetet e Bashkuara do të jenë një arsenal i vaksinave për të gjithë botën,” tha Shtëpia e Bardhë në një deklaratë.


41 milionë doza do të shpërndahen përmes programit COVAX, nga të cilat rreth 14 milionë do të dërgohen në Amerikën Latine dhe Karaibe, ndërsa rreth 16 milionë në Azi dhe rreth 10 milionë doza në Afrikë.

Pjesa e mbetur prej 25 për qind, ose rreth 14 milionë doza, do të ndahen sipas “përparësive rajonale”, të cilat do të përfshijnë Kolumbinë, Argjentinën, Irakun, Ukrainën, Bregun Perëndimor dhe Gaza.

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz vaksinohen në Shtetet e Bashkuara, administrata e Biden është përqendruar gjithnjë e më shumë në ndarjen e vaksinës me vendet e tjera, raporton Reuters.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.