Sfidues për qeverinë mbetet kthimi i 10 për qind të mjeteve të tërhequra në Trust më 2020

Sfidues për qeverinë mbetet kthimi i 10 për qind të mjeteve të tërhequra në Trust më 2020

Sfidues po konsiderohet të jetë për Qeverinë fillimi i rimburësimit për 10 për qind të mjeteve të tërhequra nga qytetarët në Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës -Trust në vitin 2020.

Gjatë shqyrtimit të raportit vjetor të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për vitin 2021, deputeti nga Vetëvendosje Armend Muja theksoi se mbetet sfiduese në vitet në vazhdim, detyrimi për qeverinë e Kosovës në vlerë prej 105 deri 115 milionë euro që duhet t’u kthehen qytetarëve kontrbutdhënës në Trust.

“Ajo çka mbetet sfiduese në vitet në vazhdim në bazë të këtij raporti, janë tërheqjet e vitit 2020 që kanë krijuar një detyrim për qeverinë e Kosovës, i cili mund të jetë në vlerë prej 105 deri 115 dhe ai duhet të kthehet. Pra tërheqjet prej 10 për qind të Trustit në vitin 2020 duhet të paguhen nga qeveria në vitet në vazhdim. Mbi bazën e të gjitha këtyre të dhënave të performacës së mirë buxhetore dhe performancës së mirë nga investimet  dhe shpenzimeve të ulëta operacionale ne e mbështesim këtë raport dhe të njëjtin raport i kërkojmë deputetëve që ta votojnë”, theksoi Muja.


Kuvendi ka miratuar Raportin vjetor të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për vitin 2021, dhe ka formuar komisionin ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një (1) anëtar të Bordit për Ankesa të Mediave. 

Pas kësaj kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca ka mbyllur punimet e kësaj seance. Kuvendi gjatë ditës ka miratuar edhe Projektligjin për masat e përkohshme të produkteve themelore në raste të veçanta të destabilizimit në treg, po ashtu edhe për Projektligjin për mbështetjen e punëve publike.

/I. Shabani/

Lexo edhe

Video