Sa shpesh duhet ndërruar pelenën e bebes?

Sa shpesh duhet ndërruar pelenën e bebes?

Një i porsalindur ndodh të ketë jashtëqitje pas çdo gjidhënieje dhe kjo konsiderohet normale prandaj edhe duhet pastruar e larguar pelenën në çdo rast.

Ndërsa pas rregullimit të jashtëqitjes zakonisht pelena largohet çdo dy apo tri orë nëse nuk ka pasur jashtëqitje.

Është me rëndësi që pelena të mos mbahet për një kohë të gjatë pas jashtëqitjes dhe duhet të siguroheni që po përdorni pelenë kualitative për këto arsye:

1.Të mos ketë rrjedhje.

2.Të mos shkaktohen skuqjet.

3.Të mos ketë kimikate.

4.Të mos shkaktohet parehati.


5.Të kenë ajrosje.

6.Të kenë sistem të lajmërimit për arritjen e nivelit të lagështisë që kërkon të largohet pelena.

7.Të jenë ideale për moshën.

8.Të jenë brend i dëshmuar e i sigurt.

9. Përthithja të jetë e shpejtë.

10. Të jenë të lehta që fëmija të mos ndjehet jo rehat në lëvizje.

Këto e shumë veti tjera pozitive i kanë pelenat e brendit amerikan “Huggies”. I gjeni në markete të mëdha, në barnatore por mund të bëni edhe porosi online në numrin e telefonit: +38344237947.

Lexo edhe

Video