Sa kohë duhet qëndrojë pula në gjendje të ngrirë?

Sa kohë duhet qëndrojë pula në gjendje të ngrirë?

Shumica prej nesh e kanë zakon të ngrijnë ushqimet që do t’i përgatisim më vonë, por a e dini për sa kohë mund të ngrihet pula?

Nëse e vendosni në ngrirje menjëherë pas blerjes dhe e mbani të ngrirë deri në përdorim, atëherë do të jetë i sigurt për konsum për një kohë të pacaktuar, pavarësisht nga afatet e përcaktuara në paketim.

Për cilësinë, shijen dhe strukturën më të mirë, ruajeni të gjithë pulën në frigorifer deri në një vit. Mbajini copat individuale të pulës të ngrira deri në nëntë muaj, dhe pulat e grira ose pulën e bluar për tre deri në katër muaj.


Pula e gatuar ka shije më të mirë nëse mbahet e ngrirë deri në katër muaj, sipas Departamentit Amerikan të Bujqësisë. Zierja e pulës mbahet më së miri në frigorifer deri në gjashtë muaj, siç është pula në salcë ose lëngu i pulës.

Për shijen dhe strukturën më të mirë, mbajini medaljet e pulës ose petat e pulës në frigorifer nga një deri në tre muaj.

Kini parasysh se ngrirësi dhe frigoriferi duhet të vendosen gjithmonë në temperaturën e duhur në mënyrë që ushqimi të mbetet i freskët dhe i sigurt për konsum.

Lexo edhe

Video