Sa i shëndetshëm është uji mineral?

Sa i shëndetshëm është uji mineral?

Mbajtja e hidratimit është e nevojshme për funksionet e trupit siç janë rregullimi i temperaturës, transporti i lëndëve ushqyese dhe largimi i substancave të dëmshme nga trupi.

Ekspertët rekomandojnë që çdo i rritur duhet të pijë midis dy dhe tri litra ujë në ditë.

Disa njerëz preferojnë të pinë një lloj tjetër lëngu, siç është uji mineral. A është me të vërtetë uji mineral po aq i mirë për shëndetin tonë sa uji i thjeshtë? Ekspertët besojnë se nuk është aq efektive.

Pijet e gazuara përmbajnë dyoksid karboni të shkrirë në formën e acidit karbonik. Kur pini një gotë pije të gazuar, ka një aktivizim kimik të receptorëve të dhimbjes në gjuhë që reagojnë ndaj këtij acidi, duke i dhënë një shije më të fortë kësaj pijeje. Dhe këtu lind problemi i parë – acidi në një pije të gazuar mund të dëmtojë dhëmbët tuaj, shkruan The Conversation.


Pije të gazuara mund të dëmtojnë smaltin e dhëmbëve dhe nëse një person pi pije të gazuara shpesh, mund të dëmtojë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve. Kjo vlen për të gjitha pijet e gazuara, duke përfshirë ujin mineral.

Tjetra, uji mineral nuk është qetësues i oreksit. Edhe nëse pini ujë mineral me ushqim, ai do të qëndrojë në trupin tuaj për aq kohë sa uji i zakonshëm. Pra, nuk do të ndiheni të ngopur nëse pini një gotë ujë mineral në vend të ujit të thjeshtë.

Nëse pini shumë pije freskuese të ëmbla, kalimi në ujë mineral është padyshim një zgjedhje më e mirë.

Shumica e pijeve të buta dhe lëngjeve të ëmbla përmbajnë sasi të mëdha sheqeri, i cili ka një efekt negativ në dhëmbë, kështu që uji mineral është një mundësi më e mirë. Por nuk duhet të harrojmë se uji i thjeshtë është ende zgjidhja më e mirë.

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: