Rusët do të duhet të shkojnë në Varshavë për viza imigrimi në SHBA

Rusët do të duhet të shkojnë në Varshavë për viza imigrimi në SHBA

Rusët që duan të aplikojnë për një vizë emigrimi për Shtetet e Bashkuara tani duhet të shkojnë në ambasadën amerikane në Poloni pasi shërbimi nuk është më i disponueshëm në Rusi, njoftoi sot Departamenti i Shtetit.

“Ne nuk do t’u japim më data të reja për viza imigruese qytetarëve rusë në Moskë,” tha një zëdhënës i Departamentit të Shtetit për AFP, duke shtuar se tani do të merret përsipër nga ambasada amerikane në Varshavë.

Në faqen e internetit të Departamentit të Shtetit, Rusia i është shtuar listës së vendeve “në të cilat SHBA nuk kanë përfaqësi konsullore ose situata politike ose e sigurisë e të cilave është e pasigurt ose mjaft e pasigurt sa stafi i kufizuar konsullor nuk duhet të marrë parasysh” kërkesat për viza. Midis dhjetëra vendeve në listë janë vende në luftë ose armiq të Uashingtonit si Kuba, Irani, Venezuela dhe Siria.


Sipas diplomacisë amerikane, “vendimi i qeverisë ruse për të ndaluar Shtetet e Bashkuara të punësojnë” personel rus ose të vendeve të treta në nivel lokal “ndikon seriozisht” në “aftësinë e tyre për të ofruar shërbime konsullore”.

“Numri jashtëzakonisht i kufizuar i personelit konsullor në Rusi aktualisht nuk na lejon të garantojmë shërbime rutinë si lëshimi i vizave apo ndihma e qytetarëve amerikanë”, tha një zëdhënës i Departamentit të Shtetit.

Ambasada amerikane në Moskë do të vazhdojë të lëshojë vetëm “viza diplomatike apo zyrtare”.

Ky zhvillim ishte për shkak të tensioneve të pazgjidhura midis Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë dhe dëbimit të diplomatëve nga të dy palët.

Lexo edhe

Video

error: