Rritën të ardhurat nga investimet e huaja në Maqedoni

Rritën të ardhurat nga investimet e huaja në Maqedoni

Investitorët përfitojnë nga funksionimi i investimeve të huaja në zonat industriale, por edhe shteti i Maqedonisë së Veriut ka përfituar mirë.

Analiza fillestare e Zonave Zhvillimore Teknologjike tregon se në dhjetë vitet e fundit janë rritur të ardhurat nga investimet e huaja, por është rritur edhe numri i të punësuarve.


Në këto zona tani punojnë rreth 14 mijë persona dhe paga mesatare është afër 27 mijë denarë.

Por, informacionet nga analiza thonë se produktiviteti i punës po rritet më shpejt se pagat që i paguajnë biznesmenët me kapital të huaj për punëtorët maqedonas.

Lexo edhe

Video