Rohde entuziast për tri marrëveshjet e nënshkruara

Rohde entuziast për tri marrëveshjet e nënshkruara

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde është shprehur entuziast në lidhje me 3 marrëveshjet e lëvizshmërisë që sipas tij, tregojnë qartë përfitimet që sjell Procesi i Berlinit.

“Ato nxisin integrimin rajonal dhe e afrojnë WEB6 më pranë BE-së”, ka shkruar Rohde në Tweet.


“Vërtet lajm i mirë! 3 marrëveshjet e lëvizshmërisë tregojnë qartë përfitimet që #Procesi i Berlinit sjell për qytetarët. Ato nxisin integrimin rajonal dhe e afrojnë WEB6 më pranë BE-së”, ka shkruar ambasadori .

Këto komente Rohde i ka bërë pas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës e cila miratoi 3 marrëveshje mobiliteti të nënshkruara vitin e kaluar në Procesin e Berlinit. “Liria e lëvizjes së njerëzve dhe shërbimeve që mundësojnë lëvizshmërinë e bizneseve dhe profesionistëve janë dy nga katër liritë themelore të BE-së”, ka thënë kryeministri Kurti.

Lexo edhe

Video