Riatdhesohen 72 shtetas shqiptarë, qëndronin ilegalisht në Angli e Francë

Riatdhesohen 72 shtetas shqiptarë, qëndronin ilegalisht në Angli e Francë

Vijon riatdhesimi i shtetasve shqiptarë, të cilët janë kapur duke qëndruar në mënyrë të parregullt në Angli dhe Francë, apo që e kanë përfunduar kryerjen e dënimit, për vepra të ndryshme penale, në këto shtete.

Gjatë dy ditëve të fundit, në Rinas, në kuadër të operacionit për riatdhesimin e shtetasve shqiptarë që gjendën në situatë të parregullt në territorin britanik dhe në atë francez, kanë mbërritur, me 2 avionë charter nga Anglia dhe Franca, 72 shtetas shqiptarë të kategorisë “Deportiv”.

Në charter-in e parë që mbërriti nga Anglia, ndodheshin 24 shtetas shqiptarë, nga të cilët 21 shtetas shqiptarë që e kanë përfunduar vuajtjen e dënimit në territorin britanik, për vepra të ndryshme penale të kryera atje dhe tre shtetas të tjerë, për qëndrim të parregullt në Angli. Këta shtetas, pasi iu nënshtruan procedurave të intervistimit dhe verifikimit, u lanë të lirë.


Ndërsa në charter-in e dytë nga Franca, ndodheshin 48 shtetas shqiptarë, të cilët ishin me qëndrim të parregullt në territorin francez, disa prej tyre janë kapur në tentativë për të shkuar në Angli, dhe të tjerët janë shtetas që e kanë përfunduar vuajtjen e dënimit për vepra të ndryshme penale të kryera në Francë.

Katër prej shtetasve të kthyer “Deportiv” nga Franca, në përfundim të hetimeve, janë proceduar penalisht në gjendje të lirë, për veprën penale kalimi i paligjshëm i kufirit shtetëror.

Operacionet e riatdhesimit do të vijojnë edhe në javët e ardhshme, thuhet në njoftimin e Policisë së Shtetit.

Lexo edhe

Video