Republikanët e Kosovës reagojnë pas pezullimit nga KQZ

Republikanët e Kosovës reagojnë pas pezullimit nga KQZ

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) vendosi të pezullojë partinë Republikanët e Kosovës për shkak të mos mbajtjes së kuvendit të brendshëm zgjedhor në afatet e parapara me legjislacionin në fuqi. Pas kësaj ka reaguar kryesia e partisë duke thënë se sot KQZ ka miratuar kërkesën për shtyrje të afatit të mbajtjes së kuvendit, 45 ditë nga marrja e këtij vendimi.

Në reagimin e partisë Republikanët e Kosovës, thuhet se kuvendi zgjedhor nuk është mbajtur për shkak të problemeve shëndetësore të kryetarit të partisë, Faton Kurti.


“Partia, Republikanët e Kosovës është pezulluar përkohësisht pasi për arsye të problemeve shëndetësore të kryetarit të Partisë z. Faton Kurti nuk ka qenë e mundur të mbahet Kuvendi i 3-të brenda datës 3 Gusht 2023. Komisionit Qendror i Zgjedhjeve i është kërkuar shtyrja e afatit dhe nga KQZ është miratuar po sot shtyrja e afatit të mbajtjes së Kuvendit Zgjedhor të Partisë me 45 ditë nga marrja e këtij vendimi”, thuhet në reagim.

Në reagim thuhet se data e saktë e mbajtjes së kuvendit të tretë të kësaj partie do të bëhet e ditur së shpejti.

Lexo edhe

Video