Renditja e re e UEFA-s/Ballkani e ngrit futbollin e Kosovës, Llapi skuadra më e dobët

Renditja e re e UEFA-s/Ballkani e ngrit futbollin e Kosovës, Llapi skuadra më e dobët

Suksesi i Ballkanit në garat evropiane ka bërë që futbolli kosovar të ngritët në ranglistën e re të UEFA-s për kampionatet më të mira në Evropë.

Superliga e Kosovës tani ngritët nga pozita e 36 në pozitën e 33, që nënkupton se futbolli kosovar të ngjitet për tri vende më lartë në renditje të UEFA-s, raporton KosovaPress.


Kosova zë vendin e 33-të me një koeficient prej 11.750, kurse skuadra më e mirë është zgjedhur Ballkani me 73.91%, kurse skuadra më e dobët është përzgjedhur Llapi.

Në të kaluarën Kosova ishte renditur në vendin e 34, kurse më pas kishte pësuar rënie në vendin e 36, dhe tani ngjitet në vendin e 33.

(20) UEFA Calculator on Twitter: “Updated coefficient. https://t.co/n5IpIPjT5I” / Twitter

Lexo edhe

Video