Rasti viza- Dështon seanca ndaj Ukë Rugovës dhe të tjerëve

Rasti viza- Dështon seanca ndaj Ukë Rugovës dhe të tjerëve

Në Departamentin për Krime të Rënda  me të nisur rishtazi seanca gjyqësore për rastin ndaj të dyshuarve për keqpërdorim me viza italiane, grup në të cilin është edhe Ukë Rugova djali i ish presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova ajo dështoi përsëri  pasi që avokati mbrojtës, Besnik Berisha kërkoi të shkoj në një rast tjerë.  Seanca e radhës u njoftua për 30 mars në orën 13:15.

Sipas aktakuzës së përpiluar nga Prokuroria Speciale, Ukë Rugova ishte pjesë e një grupi qëllimi i të cilit ishte përfitimi material, duke furnizuar individë me viza Schengen të BE-së nga Ambasada italiane në Prishtinë, të cilat janë marrë në mënyrë të paligjshme ose përmes korrupsionit.


Kryesuesja e trupit gjykues, Fatmire Dermaku tha se shqyrtimi gjyqësor fillon rishtazi.  Ajo tha se sot palët e dyshuara do të legjitimohen edhe njëherë nga fillimi.

Mbrojtësi i të dyshuarit, Izet Beqiri, Besnik Berisha  kërkoi nga gjykata mirëkuptim që t’i mundësohet  të shkoj një rast tjetër meqenëse është në përfundim një proces tjetër gjyqësor. Dhe trupi gjykues e lejoi avokatin mbrojtjes të largohet nga salla.

Hetimet për këtë rast kanë nisur më 19 nëntor 2013.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.