Rasti i parë i koronavirusit dhe gripit në Izrael

Rasti i parë i koronavirusit dhe gripit në Izrael

Kombinimi i virusit korona dhe gripit u përcaktua nga mjekët te një grua e re shtatzënë nga Izraeli. Pacientja ka simptoma të lehta dhe është shtruar në spital, por ajo duhet të lirohet për kujdes në shtëpi të enjten.

“Ajo u diagnostikua me grip dhe koronavirus sapo mbërriti. Të dy testet rezultuan pozitive edhe në një test pasues, “tha Arnon Vizhnitser, shef i gjinekologjisë në spitalin Beilinson në Petah Tikva. Sëmundja quhet “fluron”.

Vizhnitser theksoi se të dyja sëmundjet virale sulmojnë sistemin e sipërm të frymëmarrjes dhe shkaktojnë vështirësi në frymëmarrje. Ministri i Shëndetësisë tha se ata po studionin rastin për të parë nëse një kombinim i dy infeksioneve mund të çonte në një sëmundje më të rëndë.


Ky është rasti i parë i regjistruar i infektimit të njëkohshëm me korona dhe grip, por mjekët besojnë se ka më shumë raste të tilla, raporton Independent.

“Gjithnjë e më shumë gra shtatzëna po vijnë me grip. Është veçanërisht sfiduese kur gratë me temperaturë vijnë për të lindur, veçanërisht kur nuk e di nëse është grip apo koronavirus”, shtoi Vizhnitser.

Izraeli miratoi një dozë të dytë përforcuese të vaksinës kundërCOVID-19 për individët me imunitet të kompromentuar këtë javë.

Lexo edhe

Video