Rajonet separatiste në Ukrainë votojnë për bashkim me Rusinë

Rajonet separatiste në Ukrainë votojnë për bashkim me Rusinë

Të ashtuquajturat komisionet zgjedhore shpallën sot rezultatet e para të referendumit për bashkimin me Rusinë të republikës së vetëshpallur popullore të Donetskut dhe atyre Luhansk, Zaporizhzhia dhe rajonit Kherson.

Bëhet fjalë për votimin në territorin e Rusisë, ku qendrat e votimit janë të mbyllura.

Pas përpunimit të 18 për qind të votave, 98.19 për qind e votuesve votuan për aneksimin e rajonit të Zaporozhzhia në Rusi.

Pas përpunimit të 20.64 për qind të votave, 98.27 për qind e qytetarëve votuan për bashkimin e DNR me Rusinë.


Pas përpunimit të 21.11 për qind të votave, 97.83 për qind e votuesve votuan për aneksimin e LNR në Rusi.

Pas përpunimit të 27 për qind të votave, 97.63 për qind e qytetarëve votuan për aneksimin e rajonit Kherson në Rusi.

Presidenti Vladimir Putin tha javën e kaluar se Rusia do të mbështesë rezultatin e shprehjes së vullnetit të popullit të Donbass, Zaporozhzhia dhe Kherson.

Votimi pesëditor u zhvillua nga 23 deri më 27 shtator.

Lexo edhe

Video