Rafuna takon drejtoreshën e Zyrës Tregtare të Odës Ekonomike te Austrisë në Prishtinë

Rafuna takon drejtoreshën e Zyrës Tregtare të Odës Ekonomike te Austrisë në Prishtinë

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ka pritur sot drejtoreshën  e Zyrës Tregtare të Odës Ekonomike Austriake në Kosovë, Vjosa Huruglica Vranovci, me të cilën kanë biseduar për hapa konkretë të bashkëpunimit në mes të dy dhomave për përkrahjen e bizneseve të dy vendeve.

Është diskutuar edhe për ndihmën që Oda Ekonomike e Austrisë do të japë për reformimin e Odës Ekonomike të Kosovës, e që parashihet edhe me protokollin e nënshkruar në mes dy qeverive, asaj të Kosovës dhe asaj të Austrisë.

Sipas njoftimit thuhet se, do të ketë mbështetje për investitorët austriakë në Kosovë, por edhe anasjelltas.

Komunikata e plotë:

Prishtinë, 15 gusht – Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ka pritur sot drejtoreshën  e Zyrës Tregtare të Odës Ekonomike Austriake në Kosovë, Vjosa Huruglica Vranovci, me të cilën kanë biseduar për hapa konkretë të bashkëpunimit në mes të dy dhomave për përkrahjen e bizneseve të dy vendeve.


Ndihma për certifikimin e prodhimeve Kosovare në standardin TUV është një nga zotimet e dala nga ky takim, si dhe zotimi për përkrahjen e investitorëve nga të dyja shtetet në realizimin e investimeve të tyre.

Pikë tjetër që u diskutua ishte edhe ndihma e Odes Ekonomike të Austrisë për reformimin e Odës Ekonomike të Kosovës, që parashihet edhe me protokollin e nënshkruar në mes dy qeverive, asaj të Kosovës dhe asaj të Austrisë.

“Përkrahja e Zyrës Tregtare Austriake ka qenë shumë e rëndësishme, edhe për bizneset kosovare, edhe për vet Odën Ekonomike të Kosovës”, u shpreh Kryetari Rafuna.

“Me përkrahjen e Zyrës Tregtare Austriake do të ndihmohen prodhuesit kosovarë duke ndihmuar që prodhimet e tyre të marrin certifikatën TUV Austria”, u shpreh Kryetari Rafuna dhe shtoi “se kjo është përparësi e madhe për prodhuesit Kosovarë”.

“Gjithashtu, e mirëprita gatishmërinë e Kryetares Huruglica që të përkrah Odën në procesin e reformave të brendshme, që ky institucion të jetë në gjendje t’u ndihmojë bizneseve të Kosovës”, përfundoi Kryetari Rafuna.

Të dy bashkëbiseduesit u pajtuan se është e rëndësishme që të punojnë së bashku për t’u dhënë mbështetje investitorëve austriakë në Kosovë, por edhe anasjelltas dhe shprehën gatishmërinë që të thellojnë bashkëpunimin në mes dy institucioneve.

Lexo edhe

Video