Qyteti gjerman i Frankfurtit vendos masa rigoroze antiCOVID-19

Qyteti gjerman i Frankfurtit vendos masa rigoroze antiCOVID-19

Për shkak të rritjes së numrit të infeksioneve të koronavirusit, autoritetet në Frankfurt vendosën të reagojnë dhe të vendosin rregulla më të rrepta antiepidemike, përfshirë punën me kohë të pjesshme për bare, klube dhe restorante.

Një shtetrrethim do të futet sonte nga ora 22.00 në Frankfurt dhe rrugët më të ngarkuara dhe qendrat tregtare do të jenë të arritshme vetëm me maska mbrojtëse.


Festimet private do të kufizohen në 25 persona në vende publike dhe 10 persona në tubime private, dhe konsumimi i alkoolit do të ndalohet gjatë gjithë ditës në vendet publike dhe parqe.

Vlerësohet se masat do të kenë një ndikim negativ në punën e restoranteve, kinemave, teatrove dhe sallave të koncerteve, por ato janë të nevojshme.

“Ne po prezantojmë këto masa pasi është detyra jonë të mbrojmë më të dobëtit në shoqëri, bashkëqytetarët tanë më të rinj dhe më të vjetër dhe të sëmurët. Falë kufizimeve të tilla, fëmijët mund të vazhdojnë të shkojnë në kopshte dhe shkolla. Ky është çmimi që duhet të paguajmë për të parandaluar plotësisht një ndalim të lëvizjes ”, thonë autoritetet lokale gjermane.

Lexo edhe

Video