Qytetarët e Klinës kërkojnë shfuqizimin e lejes për ndërtimin e fabrikës së çimentos

Qytetarët e Klinës kërkojnë shfuqizimin e lejes për ndërtimin e fabrikës së çimentos

Shoqata për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Ambientit në Klinë e cila ka fituar betejën për drejtësi, kundër ndërtimit te fabrikës së çimentos në Dollc, ka publikuar të martën aktvendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë në kontestin gjyqësor në mes të Ministrisë së Pushtit Lokal dhe Komunës së Klinës.

Udhëheqës i banorëve që po e kundërshtojnë këtë fabrikë, Veton Raci tha se komuna kur ka dhënë vendimin për leje ndërtimin e këtyre fabrikave të çimentos është ngutur dhe nuk ka pasur përkrahjen e qytetarëve të Klinës.


Ai tha se kjo leje duhet të shfuqizohet.

Në një konferencë për media, Rraci tha se do të kërkojnë nga kryetari i komunës së Klinës të shkarkojë drejtorin aktual të Urbanizmit, Enver Berisha, i cili ka nxjerr vendim për lëshimin e lejes për ndërtimin e fabrikës së çimentos.

Sipas tij peticioni i qytetarëve të Klinës kundër ndërtimit të kësaj fabrikë ka mbërritur deri në 3000, si dhe kanë përkrahje edhe nga komunat e tjera të cilat janë shqetësuar nga ndotja e ambientit.

Lexo edhe

Video