Qumështi i gjirit apo qumështi artificial

Qumështi i gjirit apo qumështi artificial

Ushqyerja me gji është mënyrë e pazëvendësueshme e sigurimit të një ushqimi ideal për mirërritjen dhe zhvillimin e fëmijës, dhe duhet të jetë domosdoshmërisht ushqimi i zgjedhur për fëmijën në muajt e parë të jetës.

Ka shumë nëna që dëshirojnë t’I japin gji foshnjës, por nuk kanë mundësi, në këtë rast duhet të vazhdojnë ta ushqejnë foshnjën me formula.


Ne vizituam spitalin Lindja, ku me neonatologen Dr. Burbuqe Skenderi biseduam për rëndësinë e qumështit të gjirit dhe dallueshmërin që ka me qumështin artificial.

Lexo edhe

Video

error: