QKUK, për 3 muaj realizohen 5 mijë e 664 analiza mikrobiologjike

QKUK, për 3 muaj realizohen 5 mijë e 664 analiza mikrobiologjike

Në Shërbimin e Mikrobiologjisë Klinike të QKUK-së, për 3 muaj janë realizuar 5 mijë e 664 analiza mikrobiologjike.


Këstu ka njoftuar Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, sipas së cilit nga to, 1 mijë e 806 mostra ishin të Traktit Urogjenital, 934 të Traktit Respirator dhe 511 të Traktit Gastrointestinal.

“Nga janari deri në mars u kryen edhe  1 mijë e 555 teste për infeksione spitalore, 196  teste imunokromatografike dhe 662 teste aerologjike”, thuhet në njofitm.

Lexo edhe

Video