Qeveria themelon komisionin për dokumentimin e shkatërrimit të trashëgimisë kulturore gjatë luftës

Qeveria themelon komisionin për dokumentimin e shkatërrimit të trashëgimisë kulturore gjatë luftës

Qeveria sot ka votuar themelimin e komisionit shtetëror për dokumentimin e shkatërrimit të trashëgimisë kulturore të Kosovës gjatë luftës më 98/99.

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku ka thënë se ky është moment i rëndësishëm, pasi zyrtarisht e nisin procesin për të kërkuar llogari dhe dëmshpërblim nga Serbia për shkatërrimin e qëllimshëm të qindra monumenteve të Kosovës.


Ministri Çeku ka thënë se anëtarë të komisionit do të jenë profesionistë dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe profesionale, si dhe profesionistë ndërkombëtarë.

“Komisioni do të marr për bazë të gjitha dokumentimet që janë kryer deri sot, ndërsa do të ketë për detyrë hartimin e inventarit shtetëror me të gjitha monumentet e shkatërruara gjatë luftës në vitet 1998 dhe 1999. Mbi këtë dokument dhe në pajtim me standardet ndërkombëtare do të përpilohet edhe kërkesa për dëmshpërblim”, ka shkruar ministri Çeku në Facebook.

Lexo edhe

Video